Veste Buna ! OET - un nou test pentru NMC - Asistenti medicali vor putea obtine PIN-ul mai usor!

20
Oct

Veste Buna ! OET - un nou test pentru NMC - Asistenti medicali vor putea obtine PIN-ul mai usor!

Rate this item
(3 votes)

Vesti excelente pentru asistentii care doresc sa lucreze in UK! NMC confirma introducerea unui nou test care atesta competentele lingvistice cu un grad de dificultate mult mai mic decat testul IELTS

Incepand din luna noiembrie, NMC doreste sa ofere asistentilor posibilitatea de a sustine un test recunoscut la nivel international prin care acestia sa-si dovedeasca competentele lingvistice.


Inca din data de 19 Ianuarie 2016, atunci cand NMC a hotarat introducerea unui certificat de competente, numarul asistentilor straini inregistrati la NMC a scazut drastic. In vara acestui an, situatia a devenit atat de ingrijoratoare incat au fost puse in circulatie cateva petitii online pentru reducerea punctajului la testul IELTS.


Migratia asistentilor in Marea Britanie a inceput in anul 2001, iar de atunci si pana in 2016 nu au fost solicitate documente care sa dovedeasca faptul ca asistentii detin un grad ridicat de informatii despre limba si cultura engleza. Mai mult decat atat, asistentii au fost nevoiti sa promoveze varianta academica a testului, care s-a dovedit a fi foarte dificila, intrucat punctajul minim ce ar trebui sa fie obtinut este nota 7.


Potrivit datelor oficiale emise de NMC, in perioada ianuarie 2016- iunie 2017, s-a resimtit o scadere cu 96% in randul aplicatiilor inregistrate, mai concret, numarul a ajuns la 46 de asistenti inregistrati comparativ cu 1304, cati au fost inregistrati inainte de introducerea testului IELTS. Cea mai semnificativa bariera semnalata atat de asistenti , cat si de companiile de recrutare, s-a dovedit a fi dificultatea acestui test.
Testul OET( Ocupational English Test) vine in ajutorul persoanelor care doresc sa lucreze in UK in domeniul medical deoarece gradul de dificultate este considerabil mai redus prin prisma faptului ca are o orientare strict ocupationala, iar intrebarile sunt structurate in jurul informatiilor medicale pe care asistentii le-au acumulat in perioada studiilor.


Acest test este foarte popular printre cei care doresc sa lucreze in Australia si Noua Zeelanda, si mai nou in UK, el testand cunostiintele persoanelor care activeaza in urmatoarele profesii: medicina generala, medicina dentara, medicina veterinara, logopedie, farmacie, fizioterapie, optometrie.
Structura acestui test este relativ asemanatoare cu cea a testului IELTS, fiind alcatuit din 4 sub-teste de verificare a capacitatilor de scris, vorbit, citit si de intelegere a limbii engleze , insa pentru promovarea acestui test este necesar un punctaj de minimum 6.

Un alt avantaj pe care il are acest test este faptul ca poate fi sustinut atat in Romania cat si in Marea Britanie. Asistentii care doresc sa profeseze in UK , dar in acelasi timp sa se si pregateasca pentru sustinerea celor 4 probe din cadrul OET sunt incurajati de catre angajatori sa vina in Anglia si vor beneficia de suportul acestora.

   
contact

trimite-ne un mesaj

Please prove you are human!
contact@eurolife-consulting.ro
0213.108.369
Bd Theodor Pallady 107, Sector 3 - Bucuresti